sâmbătă, 31 octombrie 2009

Tragem pisicile de coada

'ello happy people ... long time no talk ,isnt it ?:D
Well... i'm back now ,no worry ;)
Ce ti-e si cu Halloweenul asta frate ! Imprumutam tot de la americani ,ca au sarbatori mai frumoase ca alea noastre ... la fel ca si sfantul valentin .. Nu zic ,ma incanta ,de ce sa mint ( mai putin Valentine's Day ... nush de ce ,dar am o repulsie fata de aceasta sarbatoare ) .... dar de ce nu fac si romanii o sarbatoare a lor,ca sa ne copieze si americanii pe noi .De exemplu ,ziua Sfantului Idiot ,sau a Sfintei Pitipoance sau a Sfantului Cocalar,ca la noi numai peste din astia dam .Mai sunt si exceptii ,dar ..WHERE THE HELL ARE ? Anyways ... daca stau mai bine si ma gandesc ,ei nu ar imprumuta never ever aceste sarbatori de la noi si foarte bione fac ,altfel s-ar duce lumea pe apa sambetei .. si se incepe cu Romania!
Poate credeti ca nu sunt patrioata ...ei bine ,chiar nu sunt ! Cred ca as fi fost mai incantata daca as fi trait intr-o alta tara ,decat in Romania ,si sa ma uit la tv de acolo si sa zic ca :"Look,is the country in which I'm glad I was not born!" .Hai sa nu fiu rautacioasa , are si Romania partile ei frumoase ,ca mai avem si straini caroara pe place tara noastra ,dar putini sunt care se si stabilesc intr-adevar aici . Si acum permiteti-mi sa ma intreb ,oare de ce ? Sunt mult mai mul;ti romani care prefera sa plece in afara ,decat sa ramana in tara lor de bastina. Se fac mai multi bani ,se castiga mai bine .Dar si la noi se poate ? Se poate ? serios ? Ni s-a promis o autostrada ... asteptam sa vina romanii nostri din strainatate ? dar pentru ce ? sa ne vada autostrada Poi din banii ei ,mai se mareau si acolo nitel salariile .. chestii trestii ...
Oricum ,a aberat destul de tara noastra ... naaah ,k acum mi-am adus aminte de campania electorala a lui Bashescu :"De ce le e frica ,nu scapa" Poi asta e problema , ca noi vrem sa scapam de tine ,ca mare lucru nu prea ai facut tu de cand esti presedinte ,cred k ar fi fost mai ok daca stiai si tu ceva engleza acolo ,sa nu ne faci naiba de ras in strainate ... Partea proasta e ca nush daca exista un presedinte care merita intr-adevar sa fie votat ,dar cu un nebun tot trebuie sa votam .. k altfel nu se poate .
Eu incepusem sa vorbesc despre Halloween,o sarbatoare celebrata in ultmul timp din ce in cemai mult si in Romania .Pana prin anii '30 ,Halloweenul adus de colonistii englezi ,devenise o sarbatoare seculara ,dar centrata pe comunitate , cu parade si petreceri raspandite prin tot orasul ( Sincer ,noi nush daca avem asa ceva ... la noi cluburile sunt spuma ,paradele mai putin ... ca romanii sunt mai timizi :) Revenind .. tot cam in acest timp ( a anilor '30 ) a fost resuscitata si traditia "trick or treat" care dateaza care dateaza probabil din vremurile paradelor de Ziua tuturor sfintilor din Anglia .In timpul festivitatilor ,sarmanii cerseau mancare si oamenii le ofereau placinte numite "prajituri de suflet" in schimbul promisiunii de a se ruga pentru sufletele celor morti din familia lor .Aceasta traditie era un mod relativ necostisitor pentru ca toata comunitatea sa se bucure de sarbatoare . Teoretic ,oamenii puteau preveni sa fie pacaliti (trick) oferind copiilor sau celor care le sunau la usa costumati ,o mica atentie ( treat) -bomboane ,dulciuri ,miere.Acum nici asta nush daca se practica la noi .Nu stiu daca are cineva curajul sa deschida usa unui strait costumat si sa nu stea cu frica in san sa nu ii dea una in cap ,serios acum :si pe buna dreptate.
Acum spuneti-mi si mie ,daca tara asta nu se duce pe apa sambetei ..sau sunt eu paranoica ! : Si de data asta chiar sper sa fiu paranoica !
Daca am aberat degeaba la inceput ,scuzele mele ,dar pana la urma tot omul are voie s aisi spuna parerea ,si nush de ce presimt canu sunt singura care gandeste asa ... trist ,dar adevarat .
Am vrut mai intai sa fac o revizuire despre Romania si apoi sa zic ceva despre ce trebuia de fapt sa zic ,tocmai pentru a ma intreba si a va intreba care este rostul acestei sarbatori din moment ce aproximativ mai mult de jumatate din romani ( cred ) nu ar fi dispusi sa deschida usa ... Si mai ramane atunci sa te imbraci sa sperii fantomele .. bun ,si unde te duci ? in casa ,in fata oglinzii ? Singura solutie mai ramane clubul .. k am vazut k sunt destule care dau party-uri de Halloween ,bine k mai sunt si alea ,sincer ... ce ne-am face fara el e?:)))
Ma bucur inca o data ca am avut puterea sa va plictisesc cu toate idioteniile mele
V-am pupat si va respect !

Un comentariu:

  1. "De ce le e frica ,nu scapa" .Asa este.Le e frica de un prost ca Basescu,dar nu se stie daca au sanse sa scape de el.Sloganul se mai poate adresa si celor anti-Basescu (celor care nu vor "lumina" de la intelepciunea sa marinarul).Cat despre Halloween...mi se pare inca o tampenie comerciala imprumutata de peste mari.Nu are ce cauta la noi in tara.Singurul lucru pe care il sarbatoresc pe 31 octombrie e ziua mea.Si pana la urma de ce mai e nevoie sa se mai costumeze cineva.Cocalarii astia si asa arata ca niste paiate.

    RăspundețiȘtergere